Hardloopcoaching

Hardlopen is de afgelopen jaren een hele populaire sport geworden. Begrijpelijk, want wat is er nu fijner dan op u eigen moment van de dag uw loopschoenen aan te trekken en de buitenlucht in te lopen. Iedereen die regelmatig sport en beweegt weet dat bewegen goed is voor lichaam en geest. Voor hardlopen hebt u niet meer nodig dan een goed paar schoenen en prettig zittende kleding, u opent uw voordeur en de wereld ligt aan uw voeten.

Hardlopen is een hele toegankelijke en vrije manier van bewegen, maar kan ook snel overbelasting of anderszins problemen opleveren als u niet op een goede manier van start gaat. Beginnen met hardlopen is één ding, blijven hardlopen is een tweede. Internet heeft ook de hardloopwereld heel dichtbij gebracht en voor elk doel en elke afstand die u lopen wilt, zijn trainingsschema’s te vinden. Dit zijn echter algemene schema’s die mogelijk niet precies passen bij uw belastbaarheid, mogelijkheden en doelen. Daarom kan goede en professionele begeleiding bij het (starten met) hardlopen heel verstandig zijn. Op die manier kunt u de hardloopsport intenser en met meer plezier beleven en levert het u veel meer op dan u misschien in eerste instantie had gedacht.

Bij Loop & Leef kunt u terecht voor deze professionele ondersteuning bij het hardlopen. Hierbij valt te denken aan: leefstijlverandering, leren hardlopen, hardlooptrainingen van 5km tot en met de marathon, en hardloopschema’s op maat.

Eindhovens dagblad 241115

Leefstijlverandering

Wie herkent zich niet in de hectiek van het hedendaagse leven met hard en veel werken, uw gezin, uw sociale contacten en al het andere dat u van uzelf ‘moet’ doen en wat er van u wordt verwacht. Dit alles kan maken dat er weinig ruimte en tijd in uw agenda overblijft voor uzelf. Bent u toe aan een verandering in uw manier van leven en wilt u dit onder andere doen door op een verantwoorde manier te gaan bewegen, dan kan Loop & Leef u ondersteunen in deze leefstijlverandering.

Hardlopen na een zwangerschap, blessure of ziekte

Als u weer een start wilt maken met bewegen, na een hardnekkige (hardloop-) blessure, een periode van ziekte of na je zwangerschap, kan het verstandig zijn om dit onder begeleiding van een professional te doen. Dit om te voorkomen dat u weer een blessure krijgt, u niet de grenzen van uw belastbaarheid (= datgene wat uw lichaam aankan) overschrijdt en op een verantwoorde manier in beweging komt en vooral blijft, zonder terugval of lichamelijke ongemakken.

Leren hardlopen

Altijd al eens willen leren hardlopen, uw conditie willen verbeteren, de deur achter uw dicht willen trekken met uw hardloopschoenen aan na een dag hard werken om een half uurtje te gaan lopen om de dag van u af te zetten, dan kan Loop & Leef u leren hardlopen.

Hardlooptrainingen van 5km tot en met de Marathon

Wilt u leren hardlopen en afstanden kunnen lopen van 5km tot en met 15km, of hebt u de wens om eens een halve marathon te lopen of zelfs een hele marathon te voltooien, dan kan Loop & Leef u met een hardloopschema op maat en persoonlijke trainingen begeleiden naar uw gewenste afstand of hardloopevenement.

Hardloopschema’s op maat

U hoeft maar even de tijd te nemen om het internet op te gaan en te zoeken op hardloopschema’s en er rolt een schema uit de printer. Echter, dit zijn algemene schema’s en geen schema’s die rekening houden met uw persoonlijke omstandigheden, mogelijkheden en beperkingen. Bij Loop & Leef kunt u terecht voor hardloopschema’s die op maat gemaakt zijn en passen bij uw persoonlijke doelen en mogelijkheden.