Begeleidingstraject

Bij Loop & Leef is een begeleidingstraject Runningtherapie altijd gericht op uw doelen, persoonlijke wensen en mogelijkheden. Dit betekent dat de wijze waarop bewogen wordt, daar ook op wordt aangepast. Bij het opstellen en uitvoeren van een begeleidingstraject maken wij gebruik van de achtergronden en uitgangspunten van runningtherapie, gezondheidswetenschappen, fysiotherapie en onze ervaringen als hardlooptrainer.

De insteek is om uiteindelijk te gaan hardlopen in een rustig tempo. Indien hardlopen mentaal of fysiek niet mogelijk is dan bestaat er eveneens de mogelijkheid om te gaan wandelen. Het wandeltempo wordt net als het hardlooptempo bepaald door uw mogelijkheden.

Afhankelijk van uw persoonlijke wensen en mogelijkheden kunt u bij ons terecht voor een individueel trajectgroepstherapie of begeleiding op afstand. Er is altijd sprake van begeleiding op maat, voor welke vorm u ook kiest.

RUNNINGTHERAPIE IETS VOOR U? 

Neem contact met ons op en samen bespreken wij de mogelijkheden.

Een begeleidingstraject beslaat 12 weken, waarbij u 1 keer per week, gedurende een uur, onder begeleiding van de runningtherapeut gaat trainen, en u daarnaast 1 of 2 keer per week zelfstandig traint aan de hand van een persoonlijk trainingsschema. Een training bestaat uit een warming-up (inlopen en dynamische oefeningen), een kern (hardlopen), en een cooling down (uitlopen en dynamische- en rekoefeningen).

 

RUNNINGTHERAPIE IN GROEPSVERBAND

Iedere maandag om 15.30 en/ of iedere donderdag om 10.00.

Kiest u voor groepstherapie dan traint u in een groep met maximaal 8 – 10 deelnemers en onder begeleiding van 1 of 2 runningtherapeuten. Ook bij deze vorm is er een persoonlijk trainingsschema en individuele aandacht voor een ieder binnen de groep. Bij begeleiding op afstand is sprake van zelfstandig uit te voeren trainingen op basis van een persoonlijk trainingsschema. De begeleiding bestaat dan uit email- en/ of telefonisch contact, en een persoonlijk trainingsschema.

Er bestaat ook de mogelijkheid van een nazorg-traject, waarbij u kunt denken aan email- en/of telefonisch contact, het opstellen van een vervolg trainingsschema, een periodieke training onder begeleiding en/of een verwijzing naar een sportvereniging, loop- of wandelgroep.

De begeleide trainingen vinden plaats in de buitenlucht en in een natuurlijke omgeving. Dit draagt positief bij aan de effectiviteit van deze therapievorm, zoals uit recent onderzoek Natuur helpt bij psychisch herstel is gebleken. Vanuit de praktijk van Loop & Leef in Wintelre zijn bos en natuur op een steenworp afstand gelegen. In overleg kan ook voor een andere locatie worden gekozen. De trainingen kunnen overdag en in de avonduren plaatsvinden.

Voorafgaand aan de start van het begeleidingstraject vindt er een intake plaats. Tijdens de intake wordt aandacht besteed aan: de contactreden, het activiteitenniveau, de fysieke mogelijkheden en lichamelijke conditie, persoonlijke doelen en de kosten van het begeleidingstraject. Er wordt een conditietest afgenomen en één of meerdere vragenlijsten ingevuld. Tussentijds en na afloop van het begeleidingstraject wordt het effect van de trainingen vastgelegd.

Het is de bedoeling om samen met u tot het juiste en voor u meest geschikte begeleidingstraject te komen. Afhankelijk van de inhoud van het traject zullen er vervolgens afspraken worden gemaakt over de kosten, de trainingsdagen en de trainingstijden.

Heeft u belangstelling voor een van deze vormen van runningtherapie neemt u dan contact met ons op, zodat wij de mogelijkheden samen kunnen bespreken.