Wandelen

Mocht u om welke reden dan ook niet kunnen of willen hardlopen dan behoort wandelen ook tot de mogelijkheden bij Loop & Leef.

Wandelen is een goede en effectieve manier van bewegen die je overal en altijd kunt doen. Vanaf de praktijkruimte van Loop & Leef in Wintelre wandelen we meteen de natuur in. De rust en schoonheid van het wandelen tussen weilanden, door bossen en langs mooie meertjes geeft u een gevoel van vrijheid. Het wandelen over verharde en onverharde paden maakt de training afwisselend en volwaardig omdat de intensiteit van de training varieert. Met het wandelen kunt u de eerste stap weer maken om in beweging te komen en uiteindelijk in beweging te blijven. Het ervaren dat bewegen een goed gevoel geeft is in principe de insteek. Als uw conditie door het wandelen verbeterd is en hierdoor ook uw belastbaarheid (= datgene wat uw lichaam aankan), dan kunt u mogelijk voor andere vormen van bewegen gaan kiezen.

Wandelen is ook een goede en effectieve vorm van bewegen gebleken bij bepaalde chronische aandoeningen, zoals obesitas, diabetes, multiple sclerose, reuma, fibromyalgie (FM), en chronisch vermoeidheid syndroom (CVS).